Elk individu laat een kenmerkend en zich steeds herhalend repertoire aan microbewegingen in het gezicht zien. Hoe herkent u deze bewegingen en wat betekenen zij?

Dit ben ik!

Krijg meer inzicht in uw non-verbale presentatie en wordt bewust van de drijfveren daarachter. Leer zo uw eigen gedrag en de eigen communicatie te beïnvloeden, zowel privé als in uw werk.

Wat leert u in deze training?

  • De betekenis van non-verbale microbewegingen in het gezicht.
  • Een persoonlijke analyse van uw non-verbale strategie
  • Inzicht krijgen in uw eigen non-verbale presentatie en de effecten op uw gesprekspartners.
  • Inzicht krijgen in de manier waarop u onbewust beïnvloedbaar bent door anderen.
  • Ontdekken wat uw eigen subtiele non-verbale gedrag is in spanningssituaties.

Doelstelling van de training

U krijgt meer grip op uw gedrag en verbetert de effectiviteit van de eigen communicatie, zowel privé als in uw werk.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die graag wil weten wat zijn of haar gezicht onbewust vertelt, wat dat oproept bij anderen en hoe hij of zij verbetering in de effectiviteit van de eigen communicatie kan aanbrengen.

Werkwijze

De training bestaat uit twee dagen (gesplitst), vier dagdelen.
Op de eerste dag maakt u kennis met de manier waarop een non-verbale strategieanalyse wordt gemaakt. U leert de non-verbale signalen herkennen die daarbij een rol spelen. Voor deelnemers die Door-zien en Trefzeker Handelen al hebben gedaan is dit een opfrisser van hun kennis- en analysevaardigheid. Vervolgens wordt van uzelf een analyse gemaakt en wordt de betekenis daarvan met u besproken.

Op de tweede dag krijgt u inzicht in de interactieve werking van uw non-verbale communicatie. Daarbij gaat het zowel om uw (onbewuste) invloed op anderen als de (voor u ook onbewuste) invloed van anderen op u. De training is erkend door de Mediators federatie Nederland (MfN 13 PE punten)

Deze training is ook geschikt als vervolg op of voorafgaand aan Door-zien en Trefzeker Handelen.

Ervaring van deelnemers

Mr S. van der Mey, HR Directeur ING

‘Ik heb de training ‘Dit Ben Ik’ als zeer effectief en waardevol ervaren. De persoonlijke analyse van mijn non verbale strategie was bijzonder verhelderend en soms ook confronterend.De videopresentatie en de aansluitende constructieve feedback van zowel de INSA consultants als de medecursisten hebben mij goed inzicht gegeven in mijn non verbale presentatie en strategie.

Door de training kan ik  beter inschatten hoe ik op anderen overkom. Daarnaast heb ik meer bewustzijn ontwikkeld van de non verbale signalen van mijn gesprekspartners en de invloed daarvan op mijn eigen gedrag.

‘Dit Ben Ik’ heeft mij bewuster gemaakt van het belang van “verbinding” bij communicatie. Het heeft mij dieper inzicht geboden in mijn drijfveren, gedrag en communicatiestijl. Ik kan de training van harte aanbevelen aan een ieder die effectiever wilt worden in zijn/haar communicatie.’

Jeroen Schoonheim, Head of Engineering, Vripack

Dit Ben Ik’ is geschikt voor iedereen die intensief met mensen samenwerkt. Je wordt met deze techniek geholpen beter in te spelen op de behoeften/eigenschappen van de ander waarmee je je samenwerkt. Dat verbetert het resultaat van het gesprek.’

 

 

Trainingseigenschappen

Datum: 1 en 22 juni

Duur: 2 dagen, gesplitst, 4 dagdelen

Niveau: Basis

Kosten: €795,- voor bedrijven; €495,- voor particulieren

Meld u nu aan!

of neem contact op voor vragen of meer informatie