Lichaamsgerichte integratie

Werken met fysieke en psychische eenheid

Sommige mensen hebben meer nodig dan een gesprek. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn de gewenste ontwikkeling vorm te geven. Voor deze mensen bieden we lichaamsgerichte coaching aan.

De mens functioneert als een fysieke en psychische eenheid. We worden geestelijk en lichamelijk gevormd door onze ervaringen.  Onze lichaamshouding, de manier waarop we de wereld benaderen en afstand nemen, de spanning die we ervaren en de reacties hierop. Al die factoren zijn van invloed op onze lichamelijke gezondheid en ons welzijn. Als we ons niet in balans voelen met onze omgeving, begint ons systeem te compenseren. Deze compensatoire mechanismen kunnen klachten veroorzaken. Tijdens de coaching-sessie gebruiken we daarom – waar nodig – het lichaam als ingang om blokkades op te heffen, opgedane kennis te integreren en uw balans te herstellen.

Terug naar de oorsprong

Tijdens de lichaamsgerichte sessie gaat u terug naar de oorsprong van uw gedragsstrategieën.U ervaart de emotie die diep in uw systeem ligt opgesloten met de daarbij horende reactie in uw gedrag; u herkent hoe u die reactie nu nog bij u draagt. Tijdens het lichaamswerk leert u die emotie en reactie opnieuw te bekijken en te interpreteren, zodat u in de toekomst met meer overzicht kunt reageren en niet vast hoeft te lopen in reflexgedrag.

Op basis van hernieuwd inzicht en begrip kunt u beter passende gedragspatronen ontwikkelen. Door de ervaring in het lichaam, het loslaten van oude emoties en blokkades en het bewegen naar een meer natuurlijke vorm, wordt het nieuwe inzicht gemakkelijk geïntegreerd. Na de behandeling wordt de videosessie herhaald en worden de beelden vergeleken met die van voor de sessie. Zo kan de vooruitgang worden vastgesteld. Dit draagt bij aan een betere balans in uw leven. Deze zeer effectieve en doelgerichte werkwijze is gebaseerd op de Goodfield-methode.

 

INSA 053

Zie ook onze workshops.