Annemieke Meurs-Karels

Adviseur, trainer, personal coach

Annemieke Meurs-Karels (1964)
annemieke.meurs@insa-consultancy.eu

Aanvankelijk als fysiotherapeut en later als analist en coach, heb ik mij verdiept in de menselijke anatomie en functie en de relatie tot gedrag. Ik ben gefascineerd geraakt in de mens als fysiek en psychologisch functionerende eenheid. Het gezicht en ons lichaam geven continu signalen af over onze werkelijke gemoedstoestand. Deze non-verbale taal is grotendeels onbewust en geeft ons inzicht in de onderliggende gevoelens en gedragspatronen die in de loop van ons leven ontstaan.

Analyseren en bewust maken
Ik heb mij gespecialiseerd in de connectie tussen non-verbale microsignalen en gedrag. De totale non-verbale presentatie van een individu speelt een belangrijke rol in iedere vorm van communicatie. Ik richt mij op het analyseren en bewust maken van deze unieke gedragspatronen, en de effecten hiervan op de omgeving.

Specialismen

  • Gedragsanalyse en advies
    Ik ben werkzaam als gedragsanalist en adviseur, gespecialiseerd in de rol van non-verbale strategieën, zichtbaar in het gezicht en het lichaam. Met behulp van video-opnames analyseer ik de unieke non-verbale communicatieve patronen en persoonlijke impact. Hierdoor geef ik een dieper inzicht in menselijk gedrag, drijfveren en leiderschapsstijl. Ook bied ik de mogelijkheid uw persoonlijke effectiviteit te vergroten binnen iedere vorm van samenwerking en interactie.
  • Coaching en therapie
    Naast inzicht over de betekenis van het gedrag en functioneren, vind ik het belangrijk deze inzichten om te zetten in actie. Kennis krijgt pas waarde als u het assimileert. Met behulp van lichaamsgerichte coaching help ik mensen hun oude, ingesleten patronen, verwachtingen en omgangsvormen te herkennen en aan te passen tot meer effectieve strategieën. Op die manier optimaliseert u de natuurlijke balans in uw leven.

Visie
Ik ben zelf heel enthousiast geworden over deze werkwijze door de doelgerichte aanpak en het effect van videotechniek in combinatie met lichaamswerk.

Ik ben oprecht geinteresseerd in ieder uniek mens en ieder team waarmee ik mag werken. Ik ga met u op zoek naar de onderliggende motivatie en drijfveren en help de blokkades op te heffen en openingen te vinden waardoor een gezonde en effectieve communicatie tot stand komt en de interne balans gevonden wordt. Dit is groei.

Het ontdekken van de eigen potentie die we allemaal in ons dragen om te zetten in actie zodat uw dromen werkelijkheid worden, motivateert mij en geeft mij inspiratie in mijn werk.